forskning

MaSK - Music and Sound Knowledge group - Aalborg

Music and Sound Knowledge Group illustreret ved bilede af kvinde foran en computer med måleudstyr på hovedet

MaSK kombinerer en teoretisk og praktisk tilgang til studiet og brugen af musik og lyd. Gruppens interesse for æstetikken i lydteknologi er præget af det populære, bl.a. populærmusik, filmindustrien og computerspil. Leder af MaSK er Mark Grimshaw.

Music and Sound Knowledge group

IRGiC - Interdisciplinære Kulturstudier

IRGiC - Interdisciplinary Research Group in Culture/Interdisciplinære Kulturstudier

IRGiC - Interdisciplinary Research Group in Culture/Interdisciplinære Kulturstudier består af forskere inden for fagområder som nordisk, engelsk, tysk og spansk litteratur og kultur, idé- og mediehistorie samt musik. Gruppen anvender en bred vifte af forskningsperspektiver, som korresponderer med den mangfoldige karakter, kulturproduktionen antager.

IRGiC

Center for Interaktive Digitale Medier & Oplevelsesdesign (InDiMedia) - Aalborg

InDiMedia logo 

Genstanden for InDiMedias forskning er interaktive digitale medier. Tilgangsvinklen er brugercentreret. Dvs. at forskningen tager udgangspunkt i brugernes perspektiv på – eller oplevelser af - de nye medier og deres interaktion med medierne. Interaktive digitale medier omfatter produkter, services, oplevelser og læring på en bred vifte af medieplatforme, ex. Facebook, Smartphones, Spil og nye integrerede digitale enheder såsom smart watches. Leder af InDiMedia er Jens F. Jensen.

Center for Interaktive Digitale Medier & Oplevelsesdesign

Center for Dansk Jazzhistorie

Center for Dansk Jazzhistorie

Aalborg rummer en af Europas største samlinger af materialer vedrørende jazz, plader, CD’er, film, videoer, lydbånd, bøger, kataloger, tidsskrifter, udklipsmateriale og forskelligt memorabilia. CDJ varetager bl.a. indsamling af materiale vedrørende dansk jazzhistorie samt forskning i dansk jazzhistorie.

CDJ

MÆRKK (Media Aesthetics & Experience Design: Communication, Culture & Cognition) - Aalborg

MÆRKK (Media Aesthetics & Experience Design: Communication, Culture & Cognition) illustreret ved billede af neonreklamer

MÆRKK er en vidensgruppe, og MÆRKKs medlemmer forsker og underviser i æstetik i relation til kommunikation, kultur og kognition med henblik på æstetikkens effekt, brug og mening. Leder af MÆRKK er Nicolai Jørgensgaard Graakjær.

MÆRKK