Spring til indhold

Bachelor

Musik

Studerende fra Musik på aau

Uddannelsen består af to studieretninger. Du kan beskæftige dig med enten almen musikvidenskab eller med populærmusik og lydproduktion.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du oplever en unik kobling med at være udøvende musiker og teoretiker
Du opnår en omfangsrig kulturforståelse, og lærer om mange forskellige tilgange til musik
Du får mange redskaber til bred anvendelse af musik, såsom korledelse, arrangementskrivning og lydstudieteknik

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Bachelor

Musik

Studerende fra Musik på aau

Uddannelsen består af to studieretninger. Du kan beskæftige dig med enten almen musikvidenskab eller med populærmusik og lydproduktion.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du oplever en unik kobling med at være udøvende musiker og teoretiker
Du opnår en omfangsrig kulturforståelse, og lærer om mange forskellige tilgange til musik
Du får mange redskaber til bred anvendelse af musik, såsom korledelse, arrangementskrivning og lydstudieteknik

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Der er brug for folk der forholder sig til musik og som kan vise vej ind i og udforske musikkens væsen og historie; og der er brug for folk der kan arrangere, lede et ensemble, indspille og producere, lære andre at synge og spille, indstudere korværker, sætte en musical op osv.

Musikuddannelsen er opbygget, så du både sikres en solid akademisk baggrund, gode og relevante kompetencer og færdigheder og samtidig har du mulighed for at præge uddannelsen i den retning, du selv vil.

Der er musik i supermarkedet, på gaden, på turen, over opvasken, når vi går i seng og når vi står op igen. Nutidens musik – rock, pop, electronica, musicals, jazz, cross-over, musik fra andre verdensdele osv. – føjer sig til den gamle, og musikkens verden fremstår på denne måde rig, uudtømmelig og ikke mindst gådefuld. Musikvidenskaben beskæftiger sig med disse gåder, den spørger ind til musikken og dens omgivelser og søger svar både i musikkens klingende form, dens struktur og i de funktioner, den varetager.

Musikuddannelsen på Aalborg Universitet holder til i Musikkens Hus på havnefronten centralt i Aalborg sammen med Jysk Musikkonservatorium og Aalborg Symfoniorkester.

Der er adgangsprøve til musikuddannelsen. Læs mere om adgangsprøven længere nede på siden.

To bachelor-specialiseringer: 'Almen musik' og 'Populærmusik og lydproduktion'

Bacheloruddannelsen i musik har to studieretninger: 'Almen' og 'Populærmusik og Lydproduktion' begge med et væld af relevante fag og profileringsmuligheder.

De to studieretninger er sammensat af en række moduler, nemlig obligatoriske basismoduler, som er fælles for de to linjer, obligatoriske linjemoduler for hhv. 'Almen Musik' og 'Populærmusik og lydproduktion' og endelig valgfrie moduler. 

Adgangsprøve til Musikuddannelsen

Forud for starten på grundfaget i Musik afholdes en adgangsprøve for den specialisering, som du ønsker at blive optaget på.

Prøven aflægges for et udvalg bestående af en lærer og en studerende fra musikuddannelsen. Prøvens varighed er maksimalt 40 minutter inklusive votering. Der gives bedømmelsen bestået eller ikke bestået. Du vil få besked om resultatet af prøven med det samme.

I det følgende kan du læse om adgangsprøven til Den Almen Musikuddannelse og om adgangsprøven til Populærmusik og Lydproduktion.

Bemærk: En bestået adgangsprøve betyder udelukkende at man kvalificerer sig til optagelse på uddannelsen, og ikke nødvendigvis at man optages, idet der er et begrænset antal pladser.

Datoer for adgangsprøve 2024

For ansøgere, der har søgt om optagelse i kvote 2, vil du blive indkaldt til adgangsprøve fra den 23. april 2024.

For ansøgere, der har søgt om optagelse i kvote 1, vil du blive indkaldt til adgangsprøve fra den 13. august 2024, såfremt du bliver betinget optaget og takker ja til en studieplads på Musik.

Har du spørgsmål til adgangsprøven? Kontakt musikuddannelsens studenterstudievejledere.

Hvilke kompetencer får jeg?

Den tofaglige bacheloruddannelse er først og fremmest adgangsgivende til studier på kandidatniveau, men den giver også kompetence til undervisning i musik og et andet fag samt til at formidle musik inden for fx biblioteker og kulturinstitutioner.

Sidefag - tilvalgsfag

Det er muligt at vælge musik som sidefag. Musik som sidefag er placeret på uddannelsen 5., 6., 7. og 8. semester, hvor 5. og 8. semester kombineres med ens centrale fag.

Har du valgt den almene bacheloruddannelse i musik, kan du fra uddannelsens 5. semester vælge at kombinere med et andet fag til en to-faglig bacheloruddannelse.

Har du valgt studieretningen Populærmusik og Lydproduktion, vil du kunne læse dit andet fag over to semestre, hvorefter du vender tilbage til den enkeltfaglige kandidatuddannelse i musik. Studerende på Populærmusik og Lydproduktion kombinerer ofte med Musik, lyddesign og entreprenørskab, men der er mange andre mulige fag at kombinere med.

Kandidatmuligheder

Optagelse og adgangskrav

Kontakt

Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrev